Öğrenci Evlerindeki Akıllı Çözümler

Bir Nesne Çok Çözüm
21 Haziran 2021

Öğrenciliğin altın kuralı, eksik olan eşyanın yerini mevcut eşyalarla doldurmaktır. Bir şeyin yenisini almak gereksiz ve israftır. Bu yüzden, sorunlar karşısında öğrenci evlerinde ilginç, komik ve yaratıcı çözümler bulunur. Gelin bu çözümleri birlikte inceleyelim.

Üniversite için ailesinin evinden ayrılan gençler, özgürlüklerine ve kendi benliklerini bulacakları yeni hayatlarına cesur bir adım atıyorlar. Öğrenci yurtlarında ya da evlerinde kalan gençler, bazen zorlu şartlar altında mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Özellikle maddi anlamda yaşanan sıkıntılar, onları yeni fikirler ve buluşlar yaratmaya teşvik ediyor. Yani evlerinde ya da yurtlarında eksik olan bir şeyi, sahip oldukları eşyalarla gidermeye çalıştıklarında ortaya komik, ilginç ve alkışlanacak çözümler çıkıyor. İşte öğrencilerin yaptığı pratik çözümler! Gelin birlikte inceleyelim.

1) Tüpleri bittiği için ya da doğalgazları kesik olduğu için yemek pişiremeyen öğrenciler, yemek ihtiyaçlarını karşılamak için pratik çözümler bulabilirler. Onları, ütünün üzerinde, bir tencere çorbayı kaynatırken ya da tost makinesinin içinde omlet pişirirken görebilirsiniz.

2) Öğrenciliğin altın kuralı, eksik olan bir eşyayı, sahip olduğun mevcut bir eşyayla tamamlamaktır. Gidip yenisini almak hem maliyetli hem de gereksizdir onlar için. Bu yüzden onları, tuğlalardan mutfak kaplığı, tahta kasalardan koltuk takımları ya da çatallardan askılık yaparken görebiliriz.

3) Öğrenciler için en iyi komşu, onlara yemek gönderen ve kendi çocuklarıymış gibi onları seven komşulardır. Annesinden ve babasından uzak olan öğrenciler hem aile şefkatinden mahrum kalmamışken hem de karınlarını anne yemekleriyle doyurmuş olurlar. Özellikle kandil, bayram, Ramazan ayı gibi özel günler, öğrencilerin dört gözle bekledikleri zamanlardır.

4) Özellikle fırtınalı ve yağmurlu kış aylarında, zaten bedava kullanılan komşunun interneti yavaşlar ve sinyal gücü iyiden iyiye azalır. Sinyal gücünü arttırmak için farklı yöntemler kullanan öğrenciler, modeme daha çok yakınlaşarak daha iyi internet deneyimi alacaklarına inanırlar. Bu yüzden onları bir pencerenin camında, koltukların üzerinde, sandalyelerle inşa edilen bir kulenin tepesinde görebiliriz.

5) Öğrenci evleri, özellikle sınav haftalarında oldukça yoğun ve kalabalık olur. Toplu ders çalışma partileriyle sınavlara hazırlanmak daha motive edicidir. Sabahlara kadar çalışan gruplar, bulundukları evde uyumak zorunda kalırlar. Zaten küçük olan bu evlere, o kadar insanı sığdırmak kolay değildir. Bu yüzden onları, evin her metrekaresini kullanırken ve mutfak dahil her odada birilerini uyurken görebilirsiniz.

6) Öğrenciler için en pratik yemek, dışarıdan sipariş edilendir. Okuldan yorgun gelen öğrenciler, yemekle ve bulaşıkla uğraşmamak için bir telefon kadar uzak olan restoranlara güvenirler. Özellikle ucuz olan tavuk dönerciler, onların favori restoranlarıdır. Bu yüzden onların buzdolaplarının kapaklarını, dönercilere ait onlarca magnetler yapıştırılmış görebilirsiniz.

Yazar: Ahmet Ödeş